Universal Studios Singapore - huvipuistopäivä - Menolippu Balille - matkablogi

Universal Studios Singapore - huvipuistopäivä

By Emmi - elokuuta 26, 2018



En ole koskaan käynyt muissa kuin Suomen huvipuistossa, enkä siis yhdessäkään Universal Studios -teemapuistossa, ja vanhoina lintsiläisinä odotettiin tätä visiittiä innolla. Itse olen täysi huvipuistonörtti, joten oli sanomattakin selvää, että tähän varattaisiin yksi kokonainen päivä. Universal Studios Singapore on siis elokuvateemainen elämyspuisto Sentosan saarella keskustan vieressä. Pääsyliput sai ostaa etukäteen netistä, jolloin säästi hiukan ja sai kaupanpäälliseksi ruokakupongit.


Liput oli myös yllättävän edulliset, 72 Singaporen dollaria eli noin 45 euroa per aikuinen. Esimerkiksi Lintsin ranneke maksaa 39 euroa + Lintsi häviää kyllä pahasti tällä puistolle laitteissa, tunnelmassa ja koristeluissa, oikeastaan ihan kaikessa :D






Universal Studios -huvipuistoon pääsee kätevästi metron ja bussin yhdistelmällä. Itse otimme North East -linjan metron Harbourfrontiin, josta perille pääsee joko bussilla (ei kuulu turistimatkakorttiin, mutta maksaa 1€) tai kaapelihissillä, jota ei tällä kertaa kokeiltu, sillä arveltiin sen olevan kallis. Puiston teemoja ovat Lost World eli Jurassic Park, Shrek- ja Madagaskar -leffat, New York, Hollywood, Sci-fi ja muinainen Egypti. Puisto on näppärän kokoinen, joten sen kävelee melko nopeasti ympäri. Shrekin linna on yksi näyttävimmistä rakennuksista puistossa. Jokainen yksityiskohta koko puistossa oli hämmästyttävän tarkasti tehty ja välillä oli vaikea päättää mihin katsoisi seuraavaksi. Muinainen Egypti oli myös ihan uskomaton. Puistossa oli säännöllisin väliajoin käynnissä pieniä esityksiä, jotka kuuluivat lipun hintaan. Koko puistossa henkilökunta on pukeutunut teemansa mukaisesti, joka lisää vielä paikan tunnelmaa.




Puistossa on kuusi vuoristorataa, joista muinaisen Egyptin sisävuoristorata oli ehdoton suosikkini. Tästä tuli ehkä hiukan mieleen se Lintsin vesitornin vuoristorata, mutta x 100. Tässä oli paljon kummitusjunatyyppisiä elementtejä, sillä se kulkee melkein täysin pimeässä. Ihan huikea kokemus, eikä edes liian hurja tällaiselle nössölle, joten uskaltaisin väittää, että sopii useimmille. Ainoa miinus oli, että kaikki tavarat piti jättää lokeroon siksi aikaa, jonne täytyi vielä erikseen jonottaa. Lokerot olivat täällä muuten ihan superkätevät, sillä ne toimivat sormenjälkitunnisteella. Tähänkin laitteeseen oli pitkät jonot, mutta säästettiin jonotusaikaa menemällä paljon lyhyempään single rider -jonoon, josta otettiin pääjonon ohi porukkaa, jos laitteessa oli yksittäisiä paikkoja vapaana.


Puiston kaksi hurjinta vuoristorataa, Battlestar Galactica -teemaiset laitteet, on sijoitettu ihan vierekkän, sillä niiden tarkoitus on taistella keskenään. Vaunut lähtevät liikkeelle samaan aikaan ja radat kulkevät sisäkkäin.


Arvottiin kumpaan mennään, sillä molempiin oli yli tunnin jonot. Valittiin tietysti Cylonit tietämättä, että se oli radoista hurjempi, sillä Cylon menee pää alaspäin, Human ei. Ehdottomasti hurjin vuoristorata, jossa olen koskaan ollut, enkä kyllä menisi uudestaan :D




Meille osui tosi ruuhkainen päivä, sillä suosituimpiin laitteisiin oli yli tunnin jonot. Ei ehditty käymään kaikissa laitteissa tämän takia, mutta jäipähän jotain ensi kerraksi. Lähellä sulkemisaikaa jonot kyllä vähenivät reippaasti, mutta siitä huolimatta ei ehditty esim Transformers 4D -vuoristorataan, joka olisi kuulemma myös ollut ihan huikea.

Nörtin oli tietty pakko saada joku matkamuisto :D

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia

Jätä kommentti <3