Gili Air -saapuminen ja ensimmäiset fiilikset - Menolippu Balille - matkablogi

Gili Air -saapuminen ja ensimmäiset fiilikset

By EmminMenolippuBalille - elokuuta 03, 2018

Saavuttiin Gili Airille maanantaina pitkän reissupäivän jälkeen hiukan ennen puoltayötä. Matka tänne ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, sillä fast boatit oli peruttu huonon sään takia. Loppujen lopuksi jouduttiin matkustamaan ensin minibussilla pari tuntia Ubudista Padang Baihin (tämä oli matkan mukavin osuus :D), rekkalautalla Lombokiin, taksilla lähemmäs Gili-saaria ja merirosvojen pikaveneellä yön pimeydessä Gilille. Yli 12h meni yhteensä, en voi suositella kenellekään. Meinattiin jo perua koko reissu Lombokin maanjäristysten ja sataman sulkemisen takia, mutta oltiin jo varattu hotelli, joten päätettiin lähteä yrittämään.


Lauttamatkassa meni hiukan yli kuusi tuntia. Lauttaan pääseminen oli oma taistelunsa, sillä satamassa oli paljon ihmisiä odottamassa laivaan pääsyä ja jouduttiin lopulta juoksemaan toiseen lauttaan, kun ensimmäiseen ei mahtunut. Osa oli odottanut meitäkin pidempään, eikä silti päässyt laivaan. Lauttamatkan jälkeen jouduttiin odottamaan vuoroamme Lombokin satamassa, sillä kaikki lautat eivät mahtuneet satamaan yhtä aikaa. Maksettiin ylihintaa taksista, joka pysähtui matkan varrella mm. tapaamaan kaveriaan (juuh miksi ei) ja joka vei meidät epämääräiseen pikkusatamaan pääsataman sijaan. Siellä meitä odotti ilmeisesti joku taksikuskin kaveri, joka sanoi vievänsä meidät omalla veneellään Gilille, jos maksamme 500 000 IDR, joka on ihan älytön summa 10 minuutin venematkasta. Saatiin hintaa hiukan alemmas, vaikka eihän meillä juuri ollut vaihtoehtoja, niin kuin tämä merirosvokin totesi, sillä satama oli jo kiinni siihen aikaan yöstä. Rosvot veivät meidät sitten Gili Airin satamaan, josta kävelimme vielä hotellille. Gili Airilla ei ole moottoriajoneuvoja, vain hevosvankkureita, joiden käyttöä ei haluttu tukea. Hotellin respapoikakin totesi, että näytättepä väsyneiltä :D Vihdoinkin oltiin perillä, sitten vaan suoraan nukkumaan.Seuraava päivä olikin jo paljon valoisampi :) Gita Gili -hotelliimme kuuluu aamiainen, jota syödessä pystyy ihailemaan turkoosina hohtavaa merta. Aika luksusta. Siinä vaiheessa eilispäivän vastoinkäymiset kyllä unohtui. Meillä on söpö pieni bungalow, josta kävelee rantaan ehkä minuutin. Ensimmäiset päivät ollaan lähinnä makoiltu rannalla ja uitu lämpimässä meressä. Tänään tarkistin ensimmäisen kerran, missä viikonpäivässä mennään. Hotellimme edustalta pääsee suoraan snorklaamaan ihan vaan kävelemällä veteen! Ihan rannan edustalla pääsee jo näkemään paljon erilaisia kaloja ja kilpikonnia. Snorklausvälineitä vuokrataan joka kadunkulmassa hintaan 25 000 IDR päivä.Tehtiin eilen ensimmäinen laitesukellus melkein neljään vuoteen. Saarella on useampi sukelluskeskus, joista valittiin Manta Dive. Tavattiin heti keskukselle mennessä suomalainen Antti, joka kertoi meille hiukan kohteista ja pian oltiinkin jo täyttelemässä papereita. Haluttiin ottaa check dive altaassa ennen mereen menemistä ihan varmuuden vuoksi. Testattiin, että perusjutut oli edelleen hallussa ja saatiin lupa lähteä. Tarkoituksena oli sukeltaa Shark Pointilla, mutta kovan tuulen vuoksi se ei onnistunut. Sen sijaan sukellettiin ihan saaren edustalla sijaitsevalla riutalla, joka oli hieno sekin. Koralleissa ei ollut ihan samanlaista väriloistoa kuin esimerkiksi Bunakenilla, mutta paljon elämää sielläkin oli. Nähtiin muun muassa Seepioita, jotka on kyllä niin Cthulhu-eläimiä siinä riutan päällä leijuessaan. Lisäksi paljon pieniä kalaparvia, mureenoita, leijonakaloja, skorpionikaloja, nemoja ja kilpikonnia.


Tänne voisi jäädä pidemmäksikin ajaksi. Saaren meininki on tosi leppoisa, kaikki on hyvällä tuulella ja päivät on hitaita. Täällä ei ole pakko tehdä mitään. Paitsi snorklata ja sukeltaa. Vesi ja rannat on kauneimpia, joissa olen ikinä ollut. Meri on kirkasta ja lämmintä, eikä aallot ole liian suuria, aikakaan täällä itäpuolella. Gili Air on lähellä täydellistä ❤️

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia

Jätä kommentti <3