Mitä tehdä Koh Phanganilla? - Menolippu Balille - matkablogi

Mitä tehdä Koh Phanganilla?

By EmminMenolippuBalille - syyskuuta 05, 2018

Ko Pha Ngan tai Koh Phangan tunnetaan tietysti Full Moon Partyistaan, mutta voi täällä tehdä muutakin.

  • Ne rannat. Mun lemppareita on tähän mennessä Secret Beach (ei kyllä enää niin salainen), Haad Yao ja Zen. Ei olla käyty vielä läheskään kaikkialla, joten lista varmasti päivittyy. Haad Yaolla vesi oli niin matalaa, että se tuntui melkein kuumalta. Kaikissa noissa hiekka on täydellisen valkoista ja pehmeää, vesi turkoosinsinistä. Thong Nai Pan Beachin olen kuullut olevan kaunein, joka saarelta löytyy. Haad Yaolla oli paras ranta uimiseen, sillä siellä olo on niin kuin valtavssa ammeessa, eikä yhtään meduusaa. Haad Rinin Full Moon Party ranta oli myös yllättävän kaunis.
Haad Yao

Haad Yao

Haad Rin
Haad Rin
Mae Haad
  • Kävelyretki Koh Ma -saarelle. Saari sijaitsee Mae Haad Beachin edustalla, jonne pääsee  laskuveden aikaan kävellen kapeaa hiekkasärkkää pitkin. Samalla reissulla kannattaa snorklata, sillä saaren edustalla on paljon elämään. Lopuksi voi pysähtyä ihailemaan maisemia Three Sixty Barista.
Koh Ma


360 Bar
  • Snorklata kannattaa myös Koh Ma -saaren läheisellä Mae Haad Beachilla. Rannalta pääsee suoraan snorklaamaan ihan vain kävelemällä veteen. 
  • Sukeltaminen kuuluisalla Sail Rockilla, jonka sanotaan olevan paras sukelluskohde koko Siaminlahdella. Sail Rock sijaitsee tunnin venematkan päässä ja siellä on mahdollista nähdä valashaita ja mantoja.



  • Thong Sala Night Market järjestetään Thong Salan sataman vieressä joka lauantai alkaen kello 17. Täällä ollaan käyty jo pari kertaa ja ai että voin vain suositella. Loistavan tunnelman lisäksi ruuanystävien kannattaa muistaa, että homma lähtee marketilla helposti lapasesta. Marketin katuruuat ovat aivan huikeita, eivätkä maksa juuri mitään. Marketilta voi bongata myös täysillä bilemusaa soittavan ötökkäkauppiaan, jolta olisi saanut paistetut toukat jälkkäriksi. Jätettiin välistä. Marketilta saa myös esim. vaatteita, koruja, huiveja ja mitäikinä.

Tiikeribalsamia kaikkiin vaivoihin
  • Top Rock Bar. Saaren paras auringonlaskubaari, jonne päästäkseen täytyy kavuta 150 porrasta. Olut ainakin maistuu kapauamisen jälkeen :D
  • Kokkauskurssi. Thairuoka on PARASTA, joten halutaan ehdottomasti oppia tekemään sitä kotonakin. Kokkailen tavallisesti jo paljon thairuokaa, mutta kunnon kurssi ei olisi ollenkaan pahasta.
  • Muay thai -matsi. Thainyrkkeilyotteluita järjestetään Thong Salassa usein ja on must.
  • Waterfall-partyt. Aiotaan me testata seuraavat täydenkuunbileetkin, vaikka vähän hirvittääkin (testattiin jo, ei ollut niin paha, mutta niistä ehkä lisää myöhemmin!) Vesiputousbileet järjestetään viidakon keskellä. Näissä bileissä nähdään tulitanssijoita ja akrobaatteja ja siellä pitäisi olla ihan omanlaisensa fiilis, joten voi hyvin olla, että testataan.
  • Vuokraa skootteri ja seikkaile. Tätä ollaan jo tehtykin. Maisemat täällä on upeat, sillä saari on yllättävän kukkulainen ja korkeilta paikoilta on huikeat näkymät merelle. Kukaan täällä ei näytä käyttävän kypärää, mutta me kyllä pidetään kiltisti potat päässä, vaikka liikenne ei täällä ole mitään Baliin verrattuna!


  • Vesiputousretki. Erityisesti Paradise Falls, Phaeng Falls ja Than Sadet. Vesiputouksille johtavat tiet voivat olla huonossa kunnossa, joten tilanne kannattaa tarkistaa. Vinkki: jos ei ole ollut sateita, ei ole putouksiakaan. Käväistiin pari päivää sitten Paradise-putouksella, joka näytti tältä:

Täällä piti olla elokuussa jo sateista, mutta eipä ole näkynyt. Pahin sadekausi starttaa marraskuussa, johon mennessä ollaan jo poistuttu.




Muitakin vinkkejä saa antaa! :) 

💜 Emmi





  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia

Jätä kommentti <3