Balin kolme parasta vesiputousta Ubudin lähellä - Menolippu Balille - matkablogi

Balin kolme parasta vesiputousta Ubudin lähellä

By Emmi - marraskuuta 09, 2018

Ubud on hyvä tukikohta niille, jotka haluavat nähdä vesiputouksia Balilla, sillä melko lähellä sijaitsee monta näkemisen arvoista. Balin näyttävimmät putoukset ovat pohjoisessa, mutta Ubudinkin lähellä sijaitsee monta hienoa. Valittiin kolme järkevän skootterimatka päässä olevaa, meidän mielestä hienointa vesiputousta.



Nämä ovat Tegenungan, Kanto Lampo ja Tibumana. Karttaan olen merkinnyt myös Air Terjun Kuning -putouksen, jonne ei kuitenkaan tällä kerralla ehditty.

Tegenungan

Tegenungan-vesiputous on näistä kolmesta ehkä tunnetuin ja suosituin. Vesiputous on helposti löydettävissä ja saavutettavissa, joka tietysti vaikuttaa suosioon. Putous sijaitsee noin 10 km päässä Ubudista Tegenunganin kylässä. Putouksen lähellä on useita kylttejä, jotka opastavat paikalle.



Me käytettiin Google Mapsia, joka osasi myös hyvin perille. Skootterin parkkeeraus oli ilmaista ja sisäänpääsy itse putoukselle maksoi 15.000 IDR eli alle euron. Putoukselle kävellään jälleen tuttuun tyyliin krääsämyymälöiden läpi. Kannattaa varautua portaisiin, putoukselle päästäkseen täytyy laskeutua noin sata porrasta ja tietysti saman verran ylöspäin poistuttaessa.






Putouksen edessä oli ainakin kymmenen amatöörikuvaussessiota käynnissä, kun innokkaat tytöt poseerasivat täysin samanlaisissa mukaseksikkäissä asennoissa kuvaajiksi pakotetuille poikaystäville. Instagram pilaa nykyään kaiken! :D Tää oli oikeasti aika huvittavaa, sillä sama toistui melkein jokaisella nähtävyydellä.



Vesiputouksen päälle pääsee maksamalla vielä toiset 15.000 IDR ja suosittelen käymään, sillä porukkaa on siellä huomattavasti vähemmän ja maisemat on huikeat.

Kanto Lampo


Kanto Lampo on vähemmän tunnettu putous kuin Tegenungan, mutta ei yhtään sen huonompi! Tänne ajettiin taas itse Ubudista. Matka oli helppo ja lyhyt, joten paikallisopas ei ole ollenkaan pakollinen, vaikka jotkut (paikallisoppaat) näin väittävätkin. Paikalle on jälleen nimellinen pääsymaksu (muistaakseni 5000 IDR) ja putouksille laskeudutaan jyrkkiä kiviportaita alas. Paikan läpi virtaa pieni joki, jossa pääsee halutessaan uimaan.



Aivan putouksen eteen päästäkseen täytyykin laskeutua jokeen, joka meidän käyntihetkellä ylettyi syvimmillään vyötäisille. Joessa on pieni virtaus, mutta ei mitään, josta uimataitoisen aikuisen pitäisi olla huolissaan. Paikalla on myös vesiputouksen työntekijöitä turistinpelastajina pitämässä kädestä, jos meinaat liukastua kivikossa. Pojat nostavat myös ylös joesta, jos et itse pääse (testattu on) :D







Kanto Lampo alkaa olemaan yhä suositumpi, joten Instagram-kuvaussessioita näkyi aika paljon. Kannattaakin suunnata paikalle ihan aamusta, jotta ruuhkaa on vähemmän. Vähemmän porukkaa täällä silti oli kuin Tegenunganilla. Vaihtovaatteet kannattaa ottaa mukaan, sillä täällä kastuu takuuvarmasti. Itse tykkäsin tästä putouksesta ehkä eniten!

Tibumana

Timumanan putous on varsinainen helmi, sillä se on helposti saavutettavissa, eikä siitä tiedä (vielä) kovin moni. Paikalle on Ubudista ehkä pisin ajomatka, me ajoimme noin 30 minuuttia perille (ruuhkassa). Tibumana on näistä kolmesta selvästi vähiten tunnettu, sillä muita turisteja ei paikalla juuri ollut. Jo ajomatka putoukselle on hieno, sillä se kulkee hiljaisten kylien ja riisipeltojen läpi.





Google Maps löytää hyvin perille ja matkalla on runsaasti opasteita. Pääsymaksu putoukselle on 10000 IDR per henkilö ja alas laskeudutaan jälleen kiviportaita. Ennen varsinaista vesiputousta pääsee ihastelemaan hienoa temppeliä, kulkemaan bambusiltojen yli ja näkemään muutaman pienemmän putouksen. Ympäröivä viidakko on virkistävä ja ilma tuntuu raikkaalta. Varsinainen putous löytyy viidakon keskeltä pienen kävelymatkan päästä.





Tibumanan putous on korkea ja sen alla on pieni lampi. Täällä vesi vaikutti seisoneemmalta kuin muilla putouksilla, joten en tällä kertaa uskaltanut mennä uimaan.


Putous on kuulemma erityisesti paikallisten suosiossa. Istuttiin täällä pitkään ja kuunneltiin putouksen ja viidakon ääniä. Tibumana ei ehkä ole yhtä näyttävä kuin Tegenungan tai Kanto Lampo, mutta se on ihanan rauhallinen ja tarjosi kaivattua taukoa Ubudin ihmisvilinälle. Tosin poislähtiessä paikalle alkoi valumaan enemmän turisteja, mutta kannattaa jälleen olla ajoissa liikkeellä.









  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia

Jätä kommentti <3