Ubudin pyhä apinametsä ja Balin hävyttömimmät taskuvarkaat - Menolippu Balille - matkablogi

Ubudin pyhä apinametsä ja Balin hävyttömimmät taskuvarkaat

By Emmi - elokuuta 21, 2018

Sacred Monkey Forest Sanctuary on pyhien makaki-apinoiden koti viidakon keskellä. Apinametsä löytyy Ubudin eteläpäästä, ihan keskustan vierestä. Alueella ei ole apinoita pidätteleviä aitoja, vaan ne elävät vapaasti tällä luonnonsuojelualueella. Osa eksyy myös alueen ulkopuolelle, jossa niitä näkee istuskelemassa katukivetyksellä tai kiipeilemässä kauppojen katoilla. Monkey Forestin ympäristö itsessään on jo huikea vanhoine hindutemppeleineen, joten siellä kannattaa käydä, vaikka ei apinoista välittäisikään. Viidakko, sammaloituneet temppelit, vesiputoukset ja liaanipuut tuovat paikkaan melko vahvaa Indiana Jones -tunnelmaa. Tuntuu tosi epätodelliselta astua suoraan Ubudin ihmisvilinästä keskelle viidakkoa. Pääsymaksu aikuiselta on 50 000 rupiaa, eli noin 3 euroa. Asuimme lyhyen kävely/skootterimatkan päässä, joten kävimme moikkaamassa apinoita muutaman kerran.

Ubudin pyhä apinametsä

Ubudin pyhä apinametsä

Meitä oli etukäteen varoitettu apinoiden härskeistä varastelutaipumuksista. Mitään ruokaa ei alueelle kannata tuoda, sillä se viedään kädestä heti. Samoin kaikki irtonainen yleensä lähtee, eikä esimerkiksi laukun tai taskun vetoketju ole este. Itse en halunnut tehdä lähempää tuttavuutta apinoiden kanssa, sillä, niiden kulmahampaat ovat aika kunnioitettavan kokoiset. Lisäksi, jos apina on päättänyt sinulta jotain viedä ja yrität estää, se saattaa suuttua ja purra. Työntekijöiden mukaan puiston apinat ovat vesikauhu-vapaita, mutta esim. Balin koirista sitä löytyy, joten en ottaisi riskiä. Näin ainakin kerran, kuinka puiston henkilökunta ampui pahimpia rettelöitsijöitä ritsalla, jotta varastettu tavara saataisiin takaisin.


Myös oma kameralaukkuni oli todella kiinnostava, samoin kuin Heikin taskut. Taskuihin ei siis kannata jättää mitään, laukut lukita kunnolla ja pitää niistä kiinni. Puistossa ohjeistettiin myös, että apinoita ei kannata tuijottaa silmiin tai näyttää hampaita hymyillessä, sillä ne voivat tulkita nämä eleet uhkaavina.

Ubudin pyhä apinametsä

Ubudin pyhä apinametsä

Apinat ovat vaihtelevan kiinnostuneita ihmisistä ja etenkin nuoret tuntuivat olevan kiinnostuneimpia. Yksikin nuori makaki hyppäsi Heikin niskaan, etsi hetken kirppuja ja jäi sen jälkeen rummuttelemaan Heikin päätä. Jouduin lopulta hätistämään sen pois, kun rummutus muuttui liian kiivaaksi :D
Liehuvahelmaisia vaatteita, etenkin pitkiä mekkoja tai hameita en suosittele, jos et halua viittä apinaa roikkumaan niistä. Yksikin nainen sai kauhukseen kimppuunsa kolme - neljä nuorta makakia, jotka kiskoivat innoissaan hameenhelmoja joka suuntaan.

Ubudin pyhä apinametsä

Ubudin pyhä apinametsä

Alueelta on mahdollista ostaa riistohintaan pieniä banaaneja apinoille annettavaksi. Toimme yhdellä kerralla pari banaania mukanamme (tiiviissä muovipussissa, syvällä repussa, sillä apinat kyllä tietävät, jos sinulla on ruokaa mukana) ja yritimme löytää jonkun rauhallisen yksilön, jolle ne antaa. Isoimpia kannattaa hiukan varoa, sillä ne voivat olla välillä aggressiivisia. Emme kuitenkaan nähneet uhkaavia tilanteita ja pääsääntöisesti apinat käyttäytyivät ihan mallikkaasti.


Banaani katosi parempiin suihin samantien, kun sen kaivoi ulos repusta, en edes ehtinyt kuvaa saamaan :D Kaiken kaikkiaan Pyhä apinametsä on meidän ehdottomia suosikkeja Ubudissa. Siellä viihtyy helposti tunteja apinoita ja temppeleitä ihaillessa.

Ubudin pyhä apinametsä





  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia

Jätä kommentti <3