Asunnon, talon tai villan vuokraaminen Balilta - Menolippu Balille - matkablogi

Asunnon, talon tai villan vuokraaminen Balilta

By Emmi - marraskuuta 10, 2018

Moni on kysellyt, mitä kautta löydämme pidempiaikaisia (1-2kk), mutta edullisia vuokra-asuntoja Balilta, joten päädyimme kirjoittamaan aiheesta pienen oppaan:

Asunnon, talon tai villan vuokraaminen Balilta




1. Ota aluksi esim. hotelli pariksi päiväksi ja käy katsomassa löytämiäsi kohteita itse. Usein ilmoitus ei aivan vastaa todellisuutta, joten paikan päällä kannattaa käydä ja tarkistaa esimerkiksi veden paine ja lämpö, ovien lukot, ilmastoinnin toimivuus jne. Myöhemmin harmittaa, jos asut kuukauden talossa, jossa tulee lämmintä vettä vain klo 23.00 - 23.12 ja silloinkin yksi pisara kerrallaan.



2. Kiertele kyselemässä. Tämä taktiikka vaatii toki enemmän vaivannäköä, mutta voit myös hypätä skootterin kyytiin ja kierrellä katselemassa for rent -kylttejä. Kadunvarsillä näkee jatkuvasti kylttejä, joissa mainostetaan vuokrattavia asuntoja. Useissa on pelkkä puhelinnumero, mutta paikallista puhelinliittymää et silti välttämättä tarvitse. Whatsapp on täällä käytössä ihan joka kylässä, joten nettiyhteys todennäköisesti riittää. Vuokrattava asunto saattaa sitten olla ihan mitä vaan. Pahimmillaan tähän kuluu koko päivä, eikä mitään sopivaa kuitenkaan löydy.

Booking.com 3. Hyödynnä Facebook-ryhmät. Kiertelyä helpommalla pääsee laittamalla ilmoituksen johonkin lukuisista paikallisista Facebook -ryhmistä. Näitä löytyy esim. hakusanoilla Bali/Ubud/Seminyak jne. villa/house for rent. Kerro ilmoituksessa selkeästi mitä tarvitset asunnolta ja sen sijainnilta ja minkälaisella budjetilla olet liikkeellä. Näin saat karsittua epäsopivat tarjoukset samantien.

Esimerkiksi ensimmäinen asuntomme Ubudissa löytyi Facebook-ryhmästä, kun ihana hostimme laittoi minulle messengerissä tarjouksen. Kuukauden asuminen, johon sisältyi päivittäinen siivous, vesi (myös juomavesi), netti ja sähköt irtosi neuvottelujen jälkeen noin 250 eurolla. Asuntomme oli homestay-tyyppinen, eli balilainen perhe asui samassa pihapiirissä. Meillä oli kuitenkin täysin omat tilat, johon kuului makkari, keittiö, kylppäri ja vielä oleskeluhuone. Lisäksi meillä oli pieni terassi, jonka muuri erotti muista talon tiloista.











3.) Airbnb on hyvä apuväline. Sitä kautta olemme löytäneet kaksi asuntoa, toisen Canggusta ja nykyisen villamme Seminyakista. Airbnb:ssa on se hyvä puoli, että pääset lukemaan muiden kokemuksia paikasta ja Airbnb auttaa tarvittaessa, jos vuokrauksessa tulee jotain häikkää. Tosin, tämän nykyisen villamme kohdalla saimme neuvoteltua paikan päällä paremman hinnan ja ohitimme Airbnb:n säästääksemme hiukan lisää kuluissa.

Tämä nykyinen talomme on kallein paikka, jonka olemme koko reissulla vuokranneet, sillä halusimme kerran kokeilla villassa asumista ja ystävämme on tulossa asumaan kanssamme parin viikon ajaksi, joten sekin mahdollisti hiukan kallimman asumisen. Kuukauden asuminen villassa, ihan Seminyakin keskustassa maksaa meille noin 800€.





Hyvä muistaa


Yleensä asunnon hintaan sisältyy kaikki laskut, mutta se kannattaa varmistaa. Nykyisessä villassamme maksamme 19 litran juomaveden täytöstä erikseen hiukan yli euron per kerta. Useissa taloissa käy siivooja, puutarhuri tai talonmies sopimuksen mukaan. Usein joku näistä asuu myös talon kyljessä omassa pienessä kodissaan. Villat on yleensä muureilla ympäröityjä, joista löytyy ulkokeittiö. Meillä on lisäksi oleskelu/ruokailutila ulkona ja kylpyhuone on puoliksi avoin. Halusin pitkään ulkokylppärin, siinä on vaan sitä jotain.

Kylpyhuoneessa on lisäksi kivinen amme, joka hiukan korvaa uima-altaan puuttumista. Ammessa on tunnelmallista lilluskella samalla kun avoimesta katosta sataa sisään! Ulko ovi lukitaan siis muurin portilla ja lisäksi makuuhuoneissa on omat lukot. Ensimmäisenä yönä talon avoimuus ahdisti ja kuvittelin jonkun tulevan matalien aitojen yli, mutta parin päivän jälkeen pelko poistui ja balilainen huolettomuus tuli tilalle. Makkareiden ovet saa lukkoon, joten ei tänne kukaan pääse. Lisäksi talonmiehellämme naapurissa on iso (ja söpö) vahtikoira.

Nyt lähdetään tekemään lounasta ja kohta lähdetään ystävää vastaan, jolla on pitkä matkustuspäivä Suomesta takana. Bintangit odottaa kylmässä, tervetuloa Kiia! :)

💜 Emmi



  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia

Jätä kommentti <3