Muutto Ubudiin - rannalta viidakkoon - Menolippu Balille - matkablogi

Muutto Ubudiin - rannalta viidakkoon

By Emmi - heinäkuuta 05, 2018

Sunnuntaina oli viimeinen päivä Canggun Airbnb-asunnossa, nyyh. Meidän asunto oli kiva, mutta aika pieni, joten oltiin jo aika valmiita muuttamaan muualle. Rantaa ja Finnsia on nyt jo ikävä. Siirtyminen paikasta A paikkaan B on Balilla yksi iso päänsärky, joten päätin, että kokeillaan toista taksisovellusta, Grabia, joka on iso juttu Aasiassa ja syrjäyttänyt esim. Uberin kokonaan. Tiesin kyllä, että tosi monessa paikassa Balilla Grab, Uber ja vastaavat sovellukset on 'kielletty' paikallisen taksimafian toimesta. Paikalliset taksikuskit menettävät asiakkaita, joten joka paikassa on ilmeisesti heidän itsensä pystyttämiä kylttejä, joissa kielletään taksiappien käyttö. Grab, Uber ja vastaavat ovat täysin laillisia Balilla ja niitä saa halutessaan käyttää. Olin kuullut, että Grab-kuskit eivät mielellään kuljeta kaikkialle, sillä toisinaan kuskeja on tultu jopa kotiin asti uhkailemaan taksimafian puolesta.

Ubud
Pihakoristeita
Noh, tilasin kuitenkin meille Grabilla kyydin, sillä se tulisi ainakin puolet halvemmaksi. Kuski tuli paikalle ja vaati lisää rahaa, sillä Ubudiin ajaminen olisi hänen mukaan vaarallista. Siinä vaiheessa oltiin jo myöhässä ja odotettu kyytiä pitkään, joten sovittiin suurempi summa, mitä sovelluksessa sanottiin ja lähdettiin ajamaan. Hetken päästi kuski kuitenkin päätti, että haluaa vielä lisää rahaa, muuten jättää meidät jonnekin muualle, eikä vie perille asti. Kun huomautin, että näin ei itse asiassa sovittu ja lupasit viedä meidät perille asti, kuski mietti hetken ja sanoi ovelana, että lupasi viedä meidät Ubudiin tuolla summalla, mutta ei perille. Kuskin tyyli oli aika aggressiivinen ja jouduttiin antamaan periksi. Laitoin kuskista vielä valituksen Grabille ja pyysin rahoja takaisin. Huoooh.

Aamu alkoi siis aika ikävästi, mutta unohtui kyllä ihan täysin, kun saavuimme perille. En ole ikinä nähnyt yhtä kaunista paikkaa! Se vihreys, upea balilainen arkkitehtuuri ja iso temppeli pihalla. Meidän host Cito ja hänen perheensä olivat meitä vastassa ja olivat meille niin ystävällisiä, että ihan liikutuin, kun perheen mummo toi meille tervetuliaiskahvit omalle terassillemme. Onneksi ollaan täällä kuukausi!


Voin jo nyt muutaman päivän kokemuksella suositella erittäin lämpimästi Citoa kenelle tahansa Ubudiin matkustavalle. Majoituksen voi varata täältä nimellä Cito Guesthouse. Linkin kautta saa 30e pois ekasta varauksesta! Olemme nyt tosiaan asuneet täällä muutaman päivän ja meillä käy joka päivä joku siivoamassa, Cito toi kookospähkinöitä, kun Heikki oli kipeä ja aina varmistetaan onko kaikki hyvin ja tarvitsemmeko jotain. Ihana perhe! Perhe asuu tosiaan samassa pihapiirissä, mutta meidän talo on eristetty muurilla, joten saamme olla rauhassa, jos haluamme. Lähin naapurimme on 74-vuotias japanilaismummo, joka kutsui meidät jo kahville. Ei ehkä koskaan lähdetä täältä.

Makkari
Meillä on siis makuuhuone, kylpyhuone, keittiö ja erillinen olohuone/ruokahuone. Makkari ja kylppäri on samassa tilassa, mutta olohuoneeseen mennään terassin kautta ja keittiöön kävellään pihan läpi. Aamiaisen saisi tilattua valmiiksi vaikka joka aamuksi (tarjoillaan terassille) ja pyykit haetaan ovelta. Huh huh. Sijantikin on ihan loistava: ehkä kilometri päätieltä eli juuri sen verran, että liikenteen melu ei kuulu meille ollenkaan, mutta silti ollaan lähellä kaikkea. Ensimmäisenä iltana istuin perheen mummon kanssa juttelemassa ja sain kuulla, että takapihalla asuu isoja lintuja (ilmeisesti joitain kurkia) ja illalla näkee vihreinä loistavia tulikärpäsiä.

Terassi ja olkkari

Olkkari

Näkymä olkkarin ikkunasta

Ainoa miinus on, että ollaan bongattu jo kolme ihan jäätävää torakkaa kylppäristä ja, että naapurin kukko herättää välillä neljältä, mutta nää nyt on pikkujuttuja :D

Keittiö


  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia

Jätä kommentti <3