Päätös lähteä pois Suomesta - Menolippu Balille - matkablogi

Päätös lähteä pois Suomesta

By EmminMenolippuBalille - kesäkuuta 06, 2018

Ajatus siitä, että lähtisi pidemmäksi ajaksi pois Suomesta jonnekin lämpimään, on ollut oma haaveeni aika lailla niin pitkään kuin muistan. (Kiitos @madventures vaan ajatuksen iskostamisesta joskus ysärillä.) Aikoinaan olen ehtinyt haaveilemaan esim. Australiasta, Lontoosta, Berliinistä ja jopa Jenkeistä jossain vaiheessa, mutta toteutus on jäänyt. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Kaakkois-Aasiaan ihastuin välittömästi kun kävimme siellä ensimmäisen kerran nelisen vuotta sitten. Ennen en ollut haaveillut Aasiassa asumisesta, mutta silloin päätin, että tänne täytyy tulla takaisin. Trooppinen ilmasto, edullinen eläminen, hyvät sukellusvedet ja ihan erilainen kulttuuri. 💜

asuminen balilla

Miten eroon tavarasta?

Mietimme pitkään mitä tehdä kaikelle tavaralle, jota nurkkiin on kerääntynyt vuosien varrella. Minä olin valmis heittämään lähes kaiken pois, sillä olisi ihanaa, jos tavaraa olisi oikeasti vähän, ilman mitään turhaa ja ylimääräistä. Saimme myytyä ja annettua pois ison kasan tavaraa ja lupasinkin itselleni, etten enää ikinä päästä tavaramäärää sellaiseen kuntoon, missä se oli. Ei meillä ihan älyttömästi tavaraa missään vaiheessa ollutkaan, pieni kaksiollinen, mutta vähemmälläkin pärjäisi.
Kaikki huonekalut saimme yllättävän hyvin myytyä Tori.fi:ssä ja Facebook-kirppiksillä ja kun projektin aloitti ajoissa, ei tullut viime hetken paniikkia, ja tavaroista sai jopa jonkin verran lisäystä matkakassaankin. Vaatteita mulla oli ihan liikaa - niistä suurimman osan lahjoitin UFF:lle ja osan myin kirppareilla, lähinnä Konepajan Brunolla, jossa ainakin iltakirpparilla sai tavaraa hyvin liikkeelle. Joku osti jopa melkein kaikki vanhat CD-levyni. Talvivaatteet on tietty pakko säästää, mikäli Suomeen haluaa vielä palata. Mukaan matkalle otan yhden lämpimämmän vaatteen, ihan vaan varmuuden vuoksi, vaikka tavoitteena onkin, että sitä saisi kanniskella turhaan mukana. Kiitos kaikille, joiden nurkkiin saimme kamojamme jättää!

asuminen balilla

Teen tällä hetkellä töitä freelancer-toimittajana/kirjoittajana, joten työt kulkee kätevästi mukana minne vaan. Heikki opiskelee ja sai sovittua, että opiskeluja saa jatkaa etänä. Tällaista tilaisuutta ei usein tule! Blogissa kirjoitammekin siitä, mitä haaveiden toteuttaminen meille merkitsee, miltä tuntuu täydellinen elämänmuutos ja miten arki sujuu tropiikissa. Lähdemme tällä matkalle itsemme takia, ottamaan omaa aikaa, irtautumaan kaikesta tutusta, opettelemaan rentoutumaan ja elämään erilaista arkea. Tämä päätös tarkoittaa minulle omalta mukavuusalueelta poistumista, uskallusta ja tahtoa. En ole mikään kova seikkailija tai maailman rohkein heittäytyjä, mutta haaveilen siitä. Toivon, että tämä kokemus avartaa ja saa meidät näkemään itsemme ja muut toisesta näkökulmasta. Lähtö on ihan pian, joten kohta nähdään miten meille käy 😊 Jos haaveilet ulkomaille muutosta, tee se! Aina pääsee takaisin, kadut takuulla vielä, jos et kokeile!

💜 Emmi

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia

Jätä kommentti <3