Bali - ensimmäinen viikko - Menolippu Balille - matkablogi

Bali - ensimmäinen viikko

By Emmi - kesäkuuta 21, 2018Astuttiin ensimmäistä kertaa eteläiselle pallonpuoliskolle, kun pitkän lennon jälkeen laskeuduttiin Denpasarin kentälle. Lennettiin Balille Qatarin kautta hiukan yli viikko sitten ja tuntuu, että tässä ajassa on saanut vasta pienen maistiaisen näistä Balin meiningeistä.

Olimme varanneet hotellin kymmeneksi päiväksi sillä idealla, että siinä ajassa ehdimme löytämään hiukan pidempiaikaisemman, kivemman kodin. Hotelli oli Sanurin alueella, Balin itäpuolella. Olimme valinneet Sanurin ensimmäiseksi kohteeksi, sillä monet olivat kuvailleet sitä hyväksi rantakohteeksi. Hotellimme oli taksikuskin mukaan sellainen, jossa yöpyvät lähinnä paikalliset ja hänen mukaansa huonolla alueella, sillä sen vieressä kulki pelkkä joki ja se oli hiukan kauempana rannasta.

Kävelimme rannalle kerran paahtavassa helteessä, jonka jälkeen kuljimme suosiolla taksilla pienemmätkin matkat, jos oli kuuma. Olin ladannut puhelimeeni etukäteen Blue Bird -taksifirman appin, joka osoittautui maailman kätevimmäksi! Ostettiin dataa molempien puhelimeen (suominumerot ei muuten toimi enää, älkäähän soitelko) ja tilailtiin sovelluksella taksi paikalle aina tarvittaessa. Sovelluksen kautta kyydit voi maksaa myös luottokortilla, joka oli meille iso helpotus, kun heti alkuun ei tarvinnut sekoilla vieraan rahan kanssa, jossa on miljoona extranollaa. Sovelluksen kautta maksettaessa minimisumma tosin oli 30 000 idr tai 35 000 idr tipin kanssa (~2,20€).

Sanurin rantaa

Paikalliset ei tunnu kävelevän täällä koskaan minnekään. Joka puolella pörisee prätkät ja skootterit ja kävelijä saa olla aika varuillaan, sillä eihän täällä mitään kävelyteitä ole. Nähtiin yksi suojatie, joka ei varsinaisesti johtanut minnekään. Käytettiin sitä silti, sillä tuollaisesta harvinaisuudesta piti päästä nauttimaan. Suojatie ei kuitenkaan tarkoita, että mopot tai autot hidastaisivat, joten vauhdilla mentiin joka tapauksessa yli. Vielä ei olla uskallettu skootterin kyytiin itse, mutta kai se on jossain vaiheessa taivuttava. Välimatkat on täällä aika pitkiä ja ne kävelytiet tosiaan onnettomia.

Sanur ei olla ihan sitä mitä kuviteltiin. Ranta oli enimmäkseen aika likainen ja täynnä kalastajia ja veneitä, joten uimaan ei päästy kunnolla. Ehkä ei onnistuttu löytämään sitä kehuttua Sanuria, mutta todettiin, että tämä paikka ei taida olla meidän juttu. Iltaisin oli kyllä kiva kävellä rantatietä, jonne ei (useinmiten) skootterit päässeet. Rannalla oli myös kivoja warungeja eli pieniä paikallisia ravintoloita, joissa käytiin joka päivä syömässä. Erityisen kiva paikka oli warung Little Bird, jonka Facebookiin myös päästiin (terkkuja vaan). Rento pieni paikka, jossa reggae raikasi ja ruoka oli hyvää. Ravintola ei ole ihan rannalla, mutta suosittelen silti kokeilemaan! Ainiin ja annokset on 1-2€ kappale.

Buukattiin melko nopeasti toinen majoitus Canggusta, josta löydettiin kiva Airbnb-asunto kävelymatkan päässä surffirannasta. Meillä on oma minikeittiö, joten ihan joka päivä ei välttämättä tarvitse käydä ulkona syömässä ja ollaankin jo kokkailu itse jotain pientä aina kun ollaan maltettu. Isäntäperhe asuu naapurissa ja vaikuttavat tosi mukavilta. Saatiin esimerkiksi heiltä iso vesikanisteri lainaan, jotta meidän ei tarvitsisi ostaa jatkuvasti pulloja. Muoviroskan määrä tällä saarella ahdistaa, joten pyritään kaikin tavoin olla lisäämättä sitä. Säästin ja pesin myös pienet hedelmäpussit, jota käytetään uudestaan samaan tarkoitukseen.

Ranta Canggussa 

Canggu on hipsteripaikan maineessa ja sen kyllä huomaa. Iso osa ihmisistä täällä Canggussa on turisteja (ausseja) ja joka kadunkulmassa on joko vegaaniruokaa tai smoothiebowleja tarjoava ravintola. Ei siinä, ollaan syöty täällä todella hyvin enimmäkseen vegaani- ja smoothiebowl -ravintoloissa :D Aamupalat ja brunssit on täällä se juttu ja ollaankin kovasti koitettu saada unirytmiä sellaiseen kuosiin, että ehdittäisiin johonkin ihanaan paikkaan aamupalalle. Suosikkiravintolamme on ehkä tähän mennessä ollut vegerafla Shady Shack. Tässä paikan Instagram, jota katsoessa tulee nälkä. Vaikeinta oli valita mitä ottaa, kun kerrankin sai valita koko listalta! Yleensä vegevaihtoehtoja on tasan se yksi, ainakin Suomessa. Tänään syötiin aamupala ihan meidän kodin viereisessä Sproutissa, joka oli hiukan peruskahvilaa hintavampi, mutta annokset oli niin isoja, ettei kumpikaan jaksanut syödä omaansa loppuun.Enimmäkseen ollaan siis syöty, mutta tänään saatiin jopa hiukan hommia tehdyksi ja kohta ajattelin katsoa meille majoituksen Gili-saarilta, jonne ollaan menossa myöhemmin. Jos on vinkkejä Gilelle pääsemisestä, niin otan ilolla vastaan! Huojuva pikkupaatti ei oikein innosta, sillä venematka on kuitenkin aika pitkä. Muutakin jännää ollaan tehty paitsi syöty, mutta palataan niihin myöhemmin :)

💜 Emmi

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia

Jätä kommentti <3