Srithanu, Ko Pha Ngan - ensimmäiset viikot - Menolippu Balille - matkablogi

Srithanu, Ko Pha Ngan - ensimmäiset viikot

By Emmi - syyskuuta 10, 2018

Tänään pyörähti neljäs viikko Koh Phanganilla käyntiin (mihin tää aika menee). Viihdytään edelleen tosi hyvin! Koh Phangan on ihanan leppoisa saari, joka on niin paljon muutakin kuin vain Full Moon Partyt. Rento riippukeinuelämä on täällä edelleen se juttu, mutta ollaan me muutakin tehty.


Asutaan Srithanun alueella, joka on aika hiljainen hippipaikka täynnä joogastudioita. Ollaan käyty melkein joka päivä uimassa meidän läheisellä Zen-beachilla, joka on ihan mielettömän kaunis. Vain kerran on käynyt niin, että en päässyt uimaan lenkin päätteeksi, kun rannalla oli niin paljon meduusoja. Nyt pitäisi olla meduusakausi, mutta tuo oli ainut kerta, kun en uskaltanut mennä veteen ja silloinkin ne vain lilluivat limakasoina siinä hiekalla. Luultavasti ne eivät ole edes vaarallisia, mutta en viitsi ottaa riskiä. Rannoilla näkee vaihtelevan hyvin varustettuja ensiapupisteitä, joista joskus saattaa löytyä etikkaa.


Meidät adoptoinut kissa, Jabba The Cat, käy edelleen säännöllisesti vierailulla. Ollaan koitettu olla ruokkimatta sitä liikaa, jotta se muistaisi vielä itsekin metsästää. Asutaan mukavassa pikkubungalowissa rauhallisen tien varrella. 100 metrin päästä löytyy pyykinpesukoneautomaatit ja vesipullojen täyttöpiste. Meillä oli ruotsalaiset naapurit pari viikkoa, muuten ollaan saatu olla ihan keskenämme.







Saatiin skootteri käyttöön meidän vuokraisännältä, jolla ollaan käyty ahkerasti tutkimassa saarta. Srithanun keskusta on lyhyen matkan päässä, josta löytyy 7-eleven ja muutama tosi hyvä pieni ravintola. Baliin verrattuna täällä on hiukan kalliimpaa. Ei enää 0,80€ aterioita, täällä pad thai maksaa noin 1,50€ :D Omaan makuuni thaimaalainen ruoka on maukkaampaa ja runsaammin maustettua kuin balilainen/idonesialainen, joten täällä ei yhtää haittaa syödä ulkona vaikka joka päivä, vaikka oma keittiökin löytyy.


Hedelmätoria ei olla onnistuttu löytämään, joka vähän harmittaa. Meidän lähikaupasta ei saa muuta kuin yksittäispakattuja banaaneja, joten ostetaan tuoreet hedelmät ja vihannekset Thong Salan Tescosta tai Big C:stä, mutta sinne ajaa parikymmentä minuuttia, joten ei ihan joka päivä viitsitä käydä + skootterilla ei voi kuljettaa kovin paljoa kerralla.


Käytiin viime viikolla tutustumassa sukelluskeskukseen, joiden mukana suunniteltiin tälle viikolle reissua Sail Rockille. Sen sanotaan olevan koko Siaminlahden paras sukelluskohde. Sail Rock on yksinäinen kivi noin tunnin venematkan päässä Koh Phanganilta. Sijaintinsa vuoksi kiven edustalla on paljon merenalaista elämää. Sail Rockilla on mahdollista nähdä mantoja ja valashaita, jotka tulevat paikalle syömään. Säät alkavat menemään pikkuhiljaa huonompaan suuntaan, kun monsuunikausi lähestyy, joten koitetaan päästä sukeltamaan aika pian.



Käytiin myös katsomassa kuuluisat Full Moon Partyt pari viikkoa sitten. Väkeä oli vähemmän kuin odotettiin, mutta silti ranta ja sen ympäristö oli ihan täynnä. Meidänkin oli pakko ostaa bucket - lasten rantaleluämpäri, josta löytyi (iso)pullo rommia ja kokistölkki. Siitä sitten lähdettiin ämpäri kädessä rannalle katsomaan tuliesiintyjiä ja ihmettelemään meininkejä.






Meillä oli tosi kivaa ja pystyn kyllä nyt ymmärtämään tuollaisten bileiden suosion. Harvemmin sitä Suomessa (tai missään) pääsee tanssimaan lämpimällä rantahiekalla täydenkuun valossa 30 000 ihmisen (ja parin koiran) kanssa. Kaikki vaikuttivat tosi hyväntuulisilta, eikä törmätty mihinkään ongelmiin. Taksimatka takaisin kesti aika kauan, sillä meitä siirreltiin koko ajan autosta toiseen, kun kuljettajat pyrkivät laittamaan samaan suuntaan meneviä samoihin autoihin. Muihin vastaaviin bileisiin on yleensä pääsymaksu, mutta täydenkuunjuhliin pääsi 100 bahtin narikkamaksulla, joka oli myös tosi kiva. Ei nähty ihan koko aluetta tai kaikkia esiintyjiä, joten voi olla, että mennään vielä myös seuraaviin.





💜 Emmi




  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia

Jätä kommentti <3