Bucketlist Matkakohteet: Gili-saaret, Indonesia - Menolippu Balille - matkablogi

Bucketlist Matkakohteet: Gili-saaret, Indonesia

By EmminMenolippuBalille - tammikuuta 26, 2018

Gili-saaret, ah! 🌴 Gilit muodostuvat kolmesta pienestä saaresta Balin edustalla ja ne tuntuvat olevan monen suosikkeja rantaparatiisipaikoista. Eikä turhaan, sillä  Gileiltä löytyy juuri sellaista leppoisan ihanaa paratiisisaarimeininkiä, jota moni Balilta etsii. Sukeltamista koralliriutoilla, snorklailua, karkkiturkoosin väristä vettä ja valkoista hiekkaa. Täydellisyyttä!
Gilit sijaitsevat Lombok-saaren edustalla puolentoista tunnin pikavenematkan päässä Balilta. Saaret ovat nimeltään Gili Trawangan, Gili Meno ja Gili Air. Mihin kolmesta Gili-saaresta sitten kannattaa suunnata? Kaikki kolme saarta ovat helppoja, rentoja ja pieniä. Autoja tai moottoripyöriä ei saarilla ole, mutta niiden ympäri kävelee tai pyöräilee suhteellisen nopeasti.


Gili Trawangan on saarista suurin ja bilesaaren maineessa. Trawanganilta löytyy myös eniten elämää, majoituksia, ravintoloita, kauppoja, kuppiloita, joogakouluja jne. niitä kaipaavalle. Yöelämä painottuu saaren itäpuolelle, rauhallisinta on pohjoispuolella. Saaren länsipuolelle voi mennä ihailemaan auringonlaskua johonkin lukuisista auringonlaskubaareista. Joidenkin mielestä bilettävän aussinuorison määrä on jo mennyt liiallisuuksiin, ja tällöin kannattaakin suunnata eteenpäin Gilien pienemmille saarille.

Gili Meno on meiningiltään rauhallisin. Menolta löytyy monen mielestä saariryhmän kiistattomasti upein ranta: hiekka on täydellisen valkoista ja meri kirkkaan turkoosia. Saarella ei ole juurikaan sen ihmeellisempää tekemistä kuin lepäily, snorklailu ja meditointi, joten se sopiikin täydellisesti varpaat hiekkaan -hermolomailuun sellaiselle, joka ei bileitä kaipaa. 

Gili Air sijaitsee lähimpänä Lombokia ja se sijoittuu johonkin Gili Trawanganin ja Gili Menon väliin tunnelmansa puolesta. Palveluita saarelta löytyy enemmän kuin Gili Menolta. Gili Airilta löytyy vilkkaamman meiningin lisäksi myös rauhaa ja leppoisuutta, joten se on monen suosikki.

Kaikkien kolmen saaren parhaat rannat löytyvät niiden itäpuolelta, yleensä läheltä kaakkoiskulmaa. Paras aika matkustaa Gili-saarille on kuiva kausi kesä–syyskuussa. Sadekausi alkaa loka–marraskuussa ja jatkuu huhtikuulle saakka.


Sukeltaminen Gili-saarillaGili Trawanganilla ja Gili Airilta löytyy sukelluskeskuksia, jotka järjestävät sukelluksia aika pitkälti samoissa kohteissa, joten sen ei ole niin väliä kummalta saarelta lähdet. Gili-saarten vesissä asustelee erityisen paljon merikilpikonnia, joista suurimmat voivat kasvaa jopa kaksimetrisiksi. Vesi on kirkasta ja näkyvyys on hyvä. Veden lämpötila pysyttelee noin 30 asteessa. Virtaukset ovat melko voimakkaat saarten edustalla. PADI-sukellusfirmoja on useita, ja kursseja löytyy kaikentasoisille sukeltajille. Esim. Gili Airin edustalla pääsee tutkimaan meren pohjassa makaavaa japanilaista hylkyä toisen maailmansodan ajalta.


Meitä kiinnostaa toki kaikki Gili-saaret, mutta ehkä erityisesti Meno (rantansa takia) ja Air. Sukeltaminen on must Gileillä, sen verran kirkasta vettä ja nähtävää saarten edustalla on. Gili-saaret vaikuttavat niin käsittämättömän leppoisilta, että kaikkein levottomimmilla saattaa olla jopa vaikeuksia löytää virikkeitä päiväänsä. Ajankululla tai viikonpäivillä ei ole väliä, ja päivää rytmittävät lähinnä ruoka-ajat. Gileille haluammekin mennä chillailemaan. Puhelimet ja läppärit saavat jäädä majapaikkaan - meidät löytää rannalta.


💜 Emmi  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia