Bucketlist Matkakohteet: Palawan Filippiinit - Menolippu Balille - matkablogi

Bucketlist Matkakohteet: Palawan Filippiinit

By EmminMenolippuBalille - tammikuuta 24, 2018


Kaakkois-Aasiassa todellakin riittää nähtävää, joten listaamme tässä Bucketlist-juttusarjassa must see -matkakohteita, joita itse mietimme.

Palawan Filippiinit

Jacques Cousteaun mukaan "Tämä on kaunein paikka, missä olen ikinä käynyt". Itse näin yhden kuvan tästä paikasta ja se oli siinä. Palawan saattaa hyvinkin tarjota Kaakkois-Aasian henkeäsalpaavimmat maisemat. Palawan pääsee siis ehdottomasti listallemme. Minulle tärkeää matkakohteessa on etenkin seuraavat: kaunis luonto ✅, turkoosi meri ✅, upea hiekkaranta ✅, sukellusmahdollisuus ✅, palmupuita ✅, viidakkoa ✅, ei karmea turistirysä ✅. Palawan tsekkaa kaikki kohdat ainakin omalta listaltani.Filippiinit ovat ylipäätään hiukan etäällä muusta Kaakkois-Aasiasta. Palawaniin pääsee ainakin pääkaupunki Manilasta lentäen. Manilasta lennot Puerto Princesaan, joka on saaren pääkaupunki, saa suunnilleen 20-100 eurolla. Kuivahko kausi kestää joulukuusta toukokuuhun ja sadekausi kesäkuusta marraskuulle. Monen mielestä paras aika matkustaa on kuiva kausi, sillä sadekaudella Palawanilla voi sataa useinkin.Saari on 450 kilometriä pitkä ja 50 kilometriä leveä. Puerto Princesassa sijaitseva maanalainen joki on valittu maailman seitsemän uuden ihmeen joukkoon. Joki virtaa luolan sisällä kahdeksan kilometriä. Palawanilla pääsee ihailemaan merestä kohoavia maalauksellisia saaria, jonka kaltaisia näkee muun muassa Thaimaan Krabilla.  Yhdysvaltain entisessä siirtomaassa moni puhuu englantia.

El Nido on Palawanin saaren pohjoisosassa sijaitseva paikka, jota monet kehuvat. Ajomatka Puerto Princesasta El Nidoon kestää noin5 tuntia. Paikka on turistien suosiossa erityisesti siksi, että sieltä on mahdollista tehdä päiväretkiä upeaan Bacuit-saaristoon. Island Hopping on ihan pakollista, sillä upeita saaria ja laguuneita lähialueella riittää. Laguunien vesi on niin lämmintä, että se tuntuu melkein kuumalta. El Nidossa voi lisäksi käydä mangrovemetsissä Aberawan-joella tai Ille-luolassa, jossa asui ihmisiä jo 8000 vuotta sitten.
Palawan ei ole Filippiinien paras laitesukelluskoohde, mutta El Nido tarjoaa retkiä Coronille, jossa pääsee tekemään hylkysukelluksia toisen maailmansodan aikana alueelle upotettuihin japanilaislaivoihin.

Puerto Princesasta on myös mahdollista lähteä liveboard-retkelle Filippiinien hienoimpaan sukelluskohteeseen Tubbataha-riutalle. Riutta on monen sukeltajan mielestä yksi upeimpia - se kuuluukin Unescon luonnonperintökohteisiin. Tubbataha sijaitsee melko kaukana Sulunmerellä, joten retki kestää useamman päivän. Jos haluaa Tubbatahalle sukeltamaan kannattaa muistaa, että sukelluskausi on melko lyhyt. Retkiä järjestetään usein vain maaliskuun puolivälistä kesäkuun puoliväliin.Saari kehittyy huimaa vauhtia, vaikka esimerkiksi pankkiautomaatteja voi olla vielä hankala löytää. Chilliä rantaelämää, sukeltamista ja hyvää ruokaa, kyllä kiitos.  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia

Jätä kommentti <3