Bucketlist Matkakohteet: Koh Phi Phi, Thaimaa - Menolippu Balille - matkablogi

Bucketlist Matkakohteet: Koh Phi Phi, Thaimaa

By EmminMenolippuBalille - helmikuuta 05, 2018

Phi Phi saaret menevät heittämällä samaan suosikkikategoriaani: valkoinen hiekka, turkoosi meri, chilli meininki. Erikoisuutena tietysti nuo Avatarmaiset kalkkikiviseinämät, jotka kohoavat pystysuoraan merestä niin kuin parhaimmatkin elokuvalavasteet. 👽

Koh Phi Phi, Thaimaa

Phi Phi -saaria on yhteensä kuusi kappaletta. Tunnetuimmat ovat Koh Phi Phi Don, joka on ainoa, jolla on vakituista asutusta, ja Koh Phi Phi Leh, joka on tunnettu The Beach -elokuvan kuvauspaikkana. Leffa vaikutti itseeni vahvasti aikoinaan mielettömien maisemiensa takia ja päätin, että vielä joskus vierailen noilla kuvauspaikoilla. Tarkka paikka on siis Maya Bay. (Thaimaan viranomaiset tosin juuri ilmoittivat, että Maya Bay menee kesäkuussa 2018 kiinni turisteilta neljäksi kuukaudeksi. *Päivitys marraskuussa 2018. Maya Bay pysyy kiinni turisteilta kunnes toisin ilmoitetaan!*

Turistimassoja on alueella jo liikaa ja tähän ratkaisuun päädyttiin ympäristön, erityisesti korallien, suojelemisen vuoksi. Mielestäni hieno ratkaisu, jolla toivottavasti voidaan edes hiukan pelastaa luonnolle liikaturismista aiheutuneita tuloja. Tämä toivottavasti myös pistää edes jokusen matkailijan miettimään omaa käyttäytymistään turistina. HS:n mukaan Thaimaan koralliriutoista jo noin 80 prosenttia on tuhoutunut. Ihan kammottavaa.)

Mitä tekemistä saarilla ja hintatasoSaaret sopivat rentoon lomailuun, eivät niinkään pidempiaikaiseen oleskeluun. Itse tulimme tällä reissulla siihen tulokseen, että massiivisen turistimäärän vuoksi joko käymme saarilla minilomalla, ja jatkamme melko pian eteenpäin, tai emme mene paikalle ollenkaan.

Toki saarilta on mahdollista löytää myös jokin rauhallisempi spotti, jossa kelpaa ihastella maisemia ja hyppiä mereen uimaan kristallinkirkkaassa vedessä. Reppureissaajan on myös hyvä muistaa, että Phi Phin hintataso on pääosin muuta Thaimaata korkeampi.

Menolippu Balille

Phi Phillä ei tarvitse pelästään lekotella aurinkovarjon alla, vaan tekemistä riittää. Saarilla on mahdollista esimerkiksi vuorikiipeillä, meloa, joogata, kalastaa, sukeltaa, snorklata ja hyppiä saarelta toiselle. Bileitä riittää, Tonsain kylä lienee kunnostautunein tällä saralla, joten suuntaa sinne mikäli juhliminen kiinnostaa. Phi Phi viewpointilla kannattaa myös ehdottomasti käydä ihailemassa henkeäsalpaavia maisemia, vaikka paikalle joutuukin hiukan kiipeämään. Taskulamppu mukaan, jos joudut tulemaan pimeällä alas!

Menolippu Balille

Paras aika suunnata Phi Phille on marras - helmikuu. Jos kuumus ei haittaa, voit jäädä pidemmäksikin ajaksi - kuuma kausi alkaa maaliskuussa.💦 Sadekausi saarilla on alkukesästä vuoden loppuun. Sadekauden aikana merellä liikkuminen voi olla hankalaa.

Miten päästä perille

Saarten lähimmät lentokentät ovat Phuket, Krabi ja Trang. Skyscannerilla olemme itse aina löytäneet halvimmat lennot. Saarille pääsee myös esimerkiksi Bangkokista menemällä ensin bussilla Phuketiin tai Krabille, mutta matkassa vierähtää sellaiset 12 tuntia. Lentäminen on kivuttomin vaihtoehto ja Thaimaan sisäisiä lentoja löytää joskus ihan pilkkahintaan muutamalla kympillä.

Kannattaako Phi Phi -saarille lähteä

Monet sanovat, että Phi Phi saarilla näkee tänä päivinä vain turisteja. Etenkin kiinalaisia turisteja on ollut niin paljon, että rantahiekkaa on vaikea edes erottaa. Itse päädyimme jättämään Phi Phi -saaret rauhaan, sen sijaan tehtiin päiväretki Ao Nangin edustalla sijaitsevalle luonnonsuojelualueelle. Saarelle on pääsymaksu, joka käytetään saaren luonnon suojelemiseksi. Lue lisää Ao Nangin reissustamme täältä.
  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia

Jätä kommentti <3